Wanneer u hoort dat uw zoon of dochter last heeft van schizofrenie is dat als ouders een zware klap. De toekomst die u voor uw kind in gedachten had, gaat er anders uit zien. U maakt zich zorgen: hoe moet het verder met mijn kind. Ongetwijfeld zult u veel vragen hebben.

Bedenk dat u niet de enige ouder bent met een kind die last heeft van terugkerende psychoses. Ouders kunnen elkaar goed ondersteunen. Er is een familievereniging Ypsilon, met een afdeling in Zeeuws-Vlaanderen en boven de Westerschelde.

Voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid is het van allergrootst belang dat ze steun en vertrouwen uit hun nabije omgeving blijven ervaren. De familie kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Het leven met een kind of een partner met een ernstige psychiatrische aandoening, kan ook een zware last zijn. Door de ernst van de problemen of doordat je zo goed mogelijk voor je geliefde familielid wil zorgen, kan jezelf uitgeput raken. Neem uw grenzen in acht en spreek uw zieke familielid op grenzen aan. Mensen met een ernstige psychiatrische aandoening dienen net zo respectvol om te gaan met andere mensen als iedereen.

Deze dingen kunt u leren door het volgen van familiegroepen. Wij bieden deze groepen aan in Terneuzen, Middelburg en Goes. U vindt hier meer over bij behandeling. Verder heeft u  het recht de behandelaar van uw kind te spreken. Die kan u verder informeren, hoe u het beste met uw kind kan omgaan.

Printversie van deze paginaPrint