Flexible-ACT

Kunnen we je ergens bij helpen, dan komen we graag naar je toe. Dat is de letterlijke betekenis van Flexible-ACT. Het is een team dat bestaat uit een groot aantal deskundigen. Voor welke vragen en problemen kun je bij wie terecht?

Ik wil wel eens met iemand praten die zelf een psychose heeft meegemaakt.
In ieder Flexible-ACT-team zit een ervaringsdeskundige. Dat zijn mensen die zelf het nodige hebben meegemaakt, daar veel van geleerd hebben en met jou daarover kunnen praten.

Kunnen medicijnen me helpen een psychose te voorkomen?
Het antwoord op die vraag kan gegeven worden door een psychiater. De psychiater kan ook bij je thuis op bezoek komen.

Huurtoeslag, eigen bijdrage, eigen risico – al die zaken; het is allemaal zo ingewikkeld.
Inderdaad: administratieve zaken worden steeds ingewikkelder. Maar op dat gebied hebben we specialisten. Maatschappelijk werkers, die je precies kunnen vertellen wat je moet doen en waar je rekening mee moet houden.

Welke mogelijkheden heb ik nog voor een opleiding?
Vermoedelijk zijn er veel meer mogelijkheden dan je denkt. We hebben voor die vraag (dagbesteding)consulenten in huis die je helpen met alle vragen rond opleiding, vrijwilligerswerk en andere activiteiten.

Ik zou graag weer een betaalde baan willen
Dan ben je bij ons aan het goede adres. We hebben mensen in huis die gespecialiseerd zijn om je aan betaald werk te helpen. We noemen dat Individual Placement Support (IPS). Geen lange voorbereidingstrajecten meer. Ze bespreken met je welk werk je graag wil doen, zoeken een baan en begeleiden je op je werkplek!

 

Printversie van deze paginaPrint