Wat kan de basis ggz voor u doen?

We weten dat wanneer iemand psychische problemen heeft en er op tijd bij is, die persoon veel zelf kan doen om weer grip op het leven te krijgen. Soms is een aantal gesprekken, een cursus of een activiteit al voldoende om te helpen. Zo’n cursus of training wordt door ervaren trainers gegeven en kunt u samen met anderen volgen, maar ook individueel. Soms is er meer behandeling of begeleiding nodig, bijvoorbeeld door een psycholoog of een andere specialist. Samen met u bekijken we welke stappen het meest opleveren en het beste bij u passen.

Online hulp
Meteen aan de slag, waar en wanneer het u uitkomt. Dat kan met online hulp. De basis ggz maakt gebruik van online modules (eHealth) als aanvulling op de gesprekken. Deze modules bevatten informatie en oefeningen die u tussen de gesprekken door kunt doorlopen. Online hulp is onderdeel van de behandeling en er hoeft niet extra voor betaald te worden.

De behandeling
Voor een behandeling in de basis ggz is eerst een verwijzing van de huisarts nodig. Er volgt daarna een eerste gesprek (intake) en na dit eerste gesprek volgt een persoonlijk behandelplan. In het persoonlijk behandelplan staat onder meer wat voor soort hulp of behandeling het best passend is, hoe lang het naar verwachting gaat duren en welke doelen u wilt bereiken.

Snel en in de buurt
De teams van de basis ggz van Emergis bieden snel hulp. Vaak kunt u al binnen drie weken aan de slag. De basis ggz is te vinden in drie regio’s: Walcheren, Oosterschelderegio en Zeeuws-Vlaanderen en heeft behandellocaties in Middelburg, Goes, Zierikzee, Tholen, Yerseke, Terneuzen, Oostburg, Sas van Gent, Axel, Sluiskil en Hulst. Hierdoor is er altijd wel een locatie in de buurt.

Printversie van deze paginaPrint