POP-poli: Hulp voor vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en na de zwangerschap

Zwanger zijn en een kindje verwachten zijn grote gebeurtenissen in het leven van aanstaande ouders. Er zijn vrouwen die niet kunnen genieten van de zwangerschap, angstig zijn of zelfs in de war raken. Sommige vrouwen die in behandeling zijn voor psychische klachten en graag zwanger willen worden, vragen zich af of dit wel mogelijk is. Ook vrouwen met psychische klachten willen graag een zo goed mogelijke zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Er is dan vaak extra aandacht nodig voor het opbouwen van een goede band tussen jou en je baby. Als het nodig is bieden we je meer ondersteuning. Dit kan op de polikliniek maar in overleg ook (deels) in de thuissituatie.

Wat is het?
POP staat voor Psychiatrie, Obstetrie (Verloskunde) en Pediatrie (Kindergeneeskunde): hulp voor vrouwen met psychische klachten voor, tijdens en/of na de zwangerschap. De POP-poli behandelt psychische klachten met ondersteunende behandeling/begeleiding en als het nodig is psychotherapie of medicatie. We geven voorlichting en begeleiden tijdens de bevalling en de kraamtijd.

Overweeg je een zwangerschap bij al langer bestaande psychische klachten en/ of medicatiegebruik? Dan krijg je advies. We staan uitgebreid stil bij de zwangerschap.

Printversie van deze paginaPrint