Behandeling theatrale persoonlijkheidsstoornis

Emergis helpt op verschillende manieren en op verschillende plaatsen. U wordt zo veel mogelijk thuis geholpen. Is dat niet voldoende? Dan krijgt u een meer intensieve ambulante begeleiding. Alleen als het echt niet anders kan, krijgt u dagbehandeling of wordt u opgenomen in de kliniek.

Ambulante behandeling

De meeste mensen worden ambulant behandeld. Dat betekent dat u alleen voor een training of een gesprek naar Emergis komt. Dat kan één keer per week zijn, maar ook één keer per maand. Soms zijn de gesprekken bij u thuis.

Belafspraak en bed op recept

Als u ambulant behandeld wordt, kan het gebeuren dat het even iets minder goed met u gaat. Naast de ambulante behandeling kunt u dan tijdelijk extra hulp krijgen. Bijvoorbeeld door een belafspraak of bed op recept (BOR). De belafspraak houdt in dat u op moeilijke momenten kunt bellen met uw ambulant behandelaar. Een bed op recept houdt in dat u een paar dagen en nachten kunt verblijven in een kliniek van Emergis in Kloetinge. Daar kunt u even tot rust komen en orde op zaken stellen.

Deeltijdbehandeling of dagbehandeling

Sommige mensen komen een of meer dagen per week naar Emergis. Ze volgen dan ’s morgens en/of  ’s middags therapieën, trainingen of groepsgesprekken, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of psycho-educatie. Na het dagprogramma gaat u weer naar huis.

 

Printversie van deze paginaPrint