Behandeling borderline persoonlijkheidsstoornis

Wanneer wordt vastgesteld dat u een borderline persoonlijkheidsstoornis heeft, krijgt u een behandelaar toegewezen. De behandelaar maakt een inschatting van de ernst van de stoornis en kan u op basis van zijn oordeel doorverwijzen naar het intaketraject voor de intensieve behandeling. U krijgt een gesprek bij een intaker die beslist voor welke intensieve behandeling u in aanmerking komt. Deze behandelingen kunnen zijn:

In de tussentijd worden de individuele gesprekken voortgezet tot duidelijk is welke intensieve behandeling het best bij u past.

Als u minder last heeft van uw borderlinesymptomen dan heeft u individuele gesprekken met uw vaste behandelaar. In deze gesprekken wordt nagegaan tegen welke problemen u aanloopt in het dagelijkse leven. Samen met uw behandelaar wordt gezocht naar mogelijke oplossingen voor deze problemen. De vaardigheden uit dialectische gedragstherapie en de borderline vaardigheidstraining kunnen individueel aangeboden worden zodat u deze kan oefenen met de steun van uw behandelaar.

Belafspraak en bed op recept

Als u ambulant behandeld wordt, kan het gebeuren dat het even iets minder goed met u gaat. Naast de ambulante behandeling kunt u dan tijdelijk extra hulp krijgen. Bijvoorbeeld door een belafspraak of bed op recept (BOR). De belafspraak houdt in dat u op moeilijke momenten kunt bellen met uw ambulant behandelaar. Een bed op recept houdt in dat u een paar dagen en nachten kunt verblijven in een kliniek van Emergis in Kloetinge. Daar kunt u even tot rust komen en orde op zaken stellen.

Printversie van deze paginaPrint