Behandeling langdurige eetstoornis

De behandeling langdurige eetstoornis richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven. De behandeling ontvang je in principe ambulant. Indien nodig is er ook een klinisch aanbod.

Ambulante behandeling

Een ambulante behandeling is een individueel traject. Naast de individuele contacten met je behandelaar en eventuele andere therapeuten, bestaat er de mogelijkheid verschillende modules in groepsverband te volgen. Je maakt hierover afspraken met je behandelaar.

Klinische behandeling

De klinische behandeling vindt plaats binnen een groep, genaamd KIZ, maar heeft jouw individuele hulpvraag als uitgangspunt. In de ochtend volg je een aantal vaste programmaonderdelen. In de middag is er de mogelijkheid tot volgen van verschillende modules. Zowel over het volgen van modules als over verlof, maak je afspraken met je behandelaar. Onze verlofregeling vind je hier.

Er wordt in principe geen ondergrens van het BMI gehanteerd om in aanmerking te komen voor een klinische behandeling.

Bed op Recept (BOR)

Bed op Recept is alleen mogelijk wanneer je ook ambulante zorg van ons ontvangt en hierover afspraken hebt gemaakt met je behandelaar. Deze mogelijkheid kan worden ingezet wanneer je bij een terugval kort klinische hulp nodig hebt. De maximale duur van Bed op Recept is vijf nachten per maand.

Printversie van deze paginaPrint