Behandeling anorexia

Ons aanbod bestaat uit: ambulante, dagklinische en klinische behandeling. Daarnaast bieden we bed op recept (alleen voor cliënten in behandeling), nazorg en transmurale zorg.

Ambulante behandeling

Een ambulante behandeling is een individueel traject. Afhankelijk van je hulpvraag is de behandeling gericht op genezing of op verbeteren van de kwaliteit van leven met een eetstoornis. Naast de individuele contacten met je behandelaar, bestaat er de mogelijkheid modules in groepsverband te volgen. Je maakt hierover afspraken met je behandelaar.

Dagklinische behandeling

Een dagklinische behandeling is gericht op genezing en vindt plaats in groepsverband. De behandeling kan één tot vijf dagen in de week duren. Je maakt met je behandelaar afspraken over de hoeveelheid dagen. Er wordt gewerkt volgens de CBT-E methodiek. Vanuit deze methode hebben we ’s ochtends een aantal vaste programmaonderdelen. In de middag kun je verschillende modules volgen. Hierover maak je afspraken met je behandelaar. Mocht je voor deze behandeling ver moeten reizen, bieden we de mogelijkheid tot logeren.

Klinische behandeling

De klinische behandeling bestaat uit twee verschillende groepen, namelijk de KIZ en de aansterkgroep. De eerste richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven met een eetstoornis. De tweede is een eerste stap naar genezing. De behandeling van de aansterkgroep is het voortraject voor de CBT-E methodiek en richt zich dan ook op het normaliseren van het gewicht, het behandelen van de lichamelijke toestand en het normaliseren van eetgedrag.

Voor beide groepen geldt dat je in de ochtend een aantal vaste programmaonderdelen volgt. In de middag is er de mogelijkheid tot volgen van verschillende modules. Zowel over het volgen van modules als over verlof, maak je afspraken met je behandelaar. Onze verlofregeling vind je hier.

Er wordt in principe geen ondergrens van het BMI gehanteerd om in aanmerking te komen voor een klinische behandeling.

Bed op Recept (BOR)

Bed op Recept is alleen mogelijk wanneer je ook ambulante zorg van ons ontvangt en hierover afspraken hebt gemaakt met je behandelaar. Deze mogelijkheid kan worden ingezet wanneer je bij een terugval kort klinische hulp nodig hebt. De maximale duur van Bed op Recept is vijf nachten per maand.

Printversie van deze paginaPrint