Remco Babijn, onafhankelijk geestelijk verzorger
Remco Babijn was leraar speciaal basisonderwijs en studeerde theologie aan de universiteit Tilburg. Hij werkte voor het bisdom Breda als jongerenwerker en parochiepastor en later in Vlaanderen als godsdienstleraar, schooldirecteur in het VO en coördinerend directeur van een scholengroep. Remco heeft passie voor de groei van mensen. Hij ervaart dat elk mens, inclusief hijzelf, iets onvolmaaktst en kwetsbaars heeft. En hij vindt schoonheid en troost in tekst, muziek, ritueel en beeld van zijn eigen christelijke traditie en in de spirituele tradities van anderen. Hij werkt in de kliniek van Emergis in Kloetinge en ambulant in heel Zeeland (behalve Walcheren).

 

Wim van Goch, hoofd dienst geestelijke verzorging
Wim van Goch volgde eerst een lerarenopleiding geschiedenis en godsdienst. Tot zijn verrassing won de godsdienst het en ging hij het pastoraat in. Werkte als geestelijk verzorger in twee ziekenhuizen in Breda en kwam daarna naar Zeeland. De klinisch pastorale vorming bracht hem op het spoor van narrativiteit. Hij is ook werkzaam als supervisor. Werkte een jaar in de gevangenis. Hij organiseerde met anderen symposia over psychiatrie en religie. Werkte ook aan projecten als kwartiermaken en medezeggenschap. Ambulant is hij actief in Walcheren. ‘Opklaring, troost en uitdaging’, noemt hij als kernwoorden. 

 

Ineke de Dreu, secretaresse dienst geestelijke verzorging
Ineke de Dreu heeft in het verleden de opleiding onderwijzeres basisonderwijs afgerond. Daarna is ze werkzaam geweest in het onderwijs.
Omdat er in die tijd nauwelijks vast werk te vinden was,is ze uiteenlopende administratieve functies gaan vervullen bij diverse organisaties. Zes jaar geleden is ze gestart als telefoniste/receptioniste bij Emergis. Vervolgens werkte ze bij een paar secretariaten bij Emergis. Sinds 2019 werkt Ineke acht uur per week voor de dienst geestelijke verzorging en daarnaast acht uur per week voor de CCE, locatieraad en familieraad van Emergis. Haar taken zijn zeer divers en dat maakt volgens haar het werk erg leuk.

 

Marije van Hest, humanistisch geestelijk verzorger i.o.
Marije van Hest volgde eerst de studie maatschappelijk werk. Omdat deze studie haar nieuwsgierigheid naar mensen en diens levensverhaal heeft aangewakkerd, is ze aansluitend de studie Humanistiek begonnen. Inmiddels in het laatste jaar, heeft ze veel geleerd om als Humanistisch geestelijk verzorger te gaan werken. Hierin haalt ze inspiratie vanuit verschillende (religieuze) tradities. Wat haar beweegt in het werk zijn de mensen die elk vanuit hun eigen levenspad met de uitdagingen en kwetsbaarheden van het leven omgaan. Waarin waarden als verbinding, rechtvaardigheid en hoop centraal staan. Marije is voornamelijk werkzaam op de hooflocatie van Emergis, in Kloetinge.

 

 

Printversie van deze paginaPrint