Remco Babijn, onafhankelijk geestelijk verzorger
Remco Babijn was leraar speciaal basisonderwijs en studeerde theologie aan de universiteit Tilburg. Hij werkte voor het bisdom Breda als jongerenwerker en parochiepastor en later in Vlaanderen als godsdienstleraar, schooldirecteur in het VO en coördinerend directeur van een scholengroep. Remco heeft passie voor de groei van mensen. Hij ervaart dat elk mens, inclusief hijzelf, iets onvolmaaktst en kwetsbaars heeft. En hij vindt schoonheid en troost in tekst, muziek, ritueel en beeld van zijn eigen christelijke traditie en in de spirituele tradities van anderen. Hij werkt in de kliniek van Emergis in Kloetinge en ambulant in heel Zeeland, behalve Walcheren.

 

Wim van Goch, pastor en hoofd dienst geestelijke verzorging
Wim van Goch volgde ooit een lerarenopleiding geschiedenis en godsdienst. Tot zijn verrassing won de godsdienst het en ging hij het pastoraat in. Hij werkte als geestelijk verzorger in ziekenhuizen, gevangenis en alweer geruime tijd in de ggz. De voornaamste ontwikkeling die hij ziet: “We zijn in de zorg steeds meer echt met patiënten gaan praten, de samenwerking gaan zoeken. Ook met familie. Dat gebeurt onder andere door ‘moreel beraad’: het samen praten over wat goed is in een bepaalde situatie. In de psychiatrie leer je eigenlijk van mensen te houden. En je hoopt dat ze (weer) van het leven gaan houden.” De kleine en grote verhalen uit spirituele tradities zijn daarbij een soms onverwachte steun in de rug.”

 

Ineke de Dreu, secretaresse dienst geestelijke verzorging
Ineke de Dreu heeft in het verleden de opleiding onderwijzeres basisonderwijs afgerond. Daarna is ze werkzaam geweest in het onderwijs.
Omdat er in die tijd nauwelijks vast werk te vinden was, is ze uiteenlopende administratieve functies gaan vervullen bij diverse organisaties. In 2016 is ze gestart als telefoniste/receptioniste bij Emergis. Vervolgens werkte ze bij een paar secretariaten bij Emergis. Sinds 2019 werkt Ineke acht uur per week voor de dienst geestelijke verzorging en daarnaast acht uur per week voor de CCE, locatieraad en familieraad van Emergis. Haar taken zijn zeer divers en dat maakt haar werk erg leuk.

 

Marjolein van Loenhout, humanistisch geestelijk verzorger 
Marjolein was voorheen werkzaam als IC-verpleegkundige in diverse ziekenhuizen. Vanuit een nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt en van waarde vinden in het leven is zij gaan studeren aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Marjolein put voor inspiratie en bezinning uit klassieke en hedendaagse bronnen en tradities, verbeelding, de natuur en stilte. Marjolein is voornamelijk werkzaam op de hoofdlocatie van Emergis.

 

 

Printversie van deze paginaPrint