Adviezen voor cliënten

Een gegeneraliseerde angststoornis heeft veel invloed op het dagelijks leven. Veel mensen met een gegeneraliseerde angststoornis vinden dat hun gezondheid en hun welzijn zeer slecht zijn. Deze angststoornis leidt ook tot veel ziekteverzuim.

Als er op de website geen cursusdata zijn aangegeven in Zeeland of u wilt aanvullende informatie dan kunt u contact opnemen met Indigo preventie, 0118 62 51 13 of preventie@indigozeeland.nl.
Ook de Angst, Dwang en Fobie Stichting geeft diverse trainingen.

  • Neem de tijd om met uw behandelaar, familie en vrienden uit te zoeken hoe u  kunt omgaan met de gegeneraliseerde angststoornis. Vooral omdat de stoornis niet snelover gaat. Neem de tijd om uit te vinden of en welk werk haalbaar is, bijvoorbeeld parttime of fulltime, betaald of vrijwillig. Neem niet te veel hooi op uw vork.
  • Zorg voor structuur in uw dagen. Soms geeft de behandeling die al en anders kan dat door sport of (vrijwilligers)werk.
  • Veel mensen schrikken van iemand met psychische klachten en reageren afwijzend. Bepaal daarom zelf wat u wel en niet vertelt en aan wie. Vertel oppervlakkige kennissen een beperkte versie en het complete verhaal aan mensen die dichtbij staan.
Printversie van deze paginaPrint