Wat doet een Flexible-ACT-team voor u?

Het Flexible-ACT-team biedt op verschillende manieren zorg. Op kantoor, bij u thuis of op een andere plaats in uw wijk. De ene cliënt heeft genoeg aan een beetje hulp van een psychiater. De andere cliënt heeft misschien een paar keer per jaar contact met het Flexible-ACT-team. Andere cliënten hebben hulp nodig van meerdere medewerkers. U krijgt praktische hulp. Samen gaat u bijvoorbeeld op zoek naar werk. Of u probeert het contact met uw familie te herstellen.

Voorbeeld

Bemoeizorg meldt een cliënt aan. De cliënt heeft waarschijnlijk een psychiatrische stoornis. Er zijn al jaren problemen. De cliënt is een zorgmijder: hij wil geen zorg en weigert de hulp van Bemoeizorg. Het Flexible-ACT-team start zo snel mogelijk. Eerst bekijkt het team wat er al is gedaan. Ook probeert het team contact te maken met de cliënt. Soms met hulp van de huisarts, woningbouw, familie of buren.

Soms zijn de problemen zo ernstig dat de woningbouw dreigt de cliënt uit zijn huis te zetten. Het Flexible-ACT-team probeert met alle partijen goed samen te werken en de huisuitzetting te voorkomen. Als het nodig is, regelt het team dat de cliënt opgenomen wordt. Bij voorkeur vrijwillig. Medicijnen zijn een onderdeel van de behandeling.

Tijdens de opname houdt het Flexible-ACT-team contact met de cliënt. Ook regelt het team alles wat nodig is om weer terug naar huis te kunnen gaan. Bijvoorbeeld maatschappelijke hulp en hulp bij herstel van (familie)relaties. Als de cliënt weer thuis is, geeft het Flexible-ACT-team nazorg. De cliënt krijgt meerdere keren per week bezoek. Is de cliënt hersteld en in een stabiele(re) fase beland, dan komt het Flexible-ACT-team minder vaak bij u langs.

Printversie van deze paginaPrint