Gastlessen

Verlies, machteloosheid, herstel. We krijgen er allemaal mee te maken. Dit kan bij ons zelf zijn, maar ook bij onze naasten of op ons werk. Cliënten in de psychiatrie ervaren dit onder andere in de vorm van depressies, verslaving en dwang. De gastspreker geeft u een persoonlijke inkijk in de wereld van de psychiatrie. Opname en behandeling. Achtergronden en oorzaken. Er is genoeg te lezen in boeken en op internet, maar hoe is het leven met psychische klachten nu echt? Een gastles maakt dat wat we overal kunnen lezen en horen tastbaar.

Gastlesgroep

De gastlesgroep bestaat uit mensen die psychiatrische klachten hebben of hebben gehad. Zij zetten hun ervaringen in om vooroordelen over psychiatrie weg te nemen en anderen te laten zien dat je met een psychische kwetsbaarheid goed kunt functioneren. Dat doen zij door hun persoonlijke ervaringsverhaal te vertellen in een gastles.

Voor ons is het genoeg als we al één iemand met ons verhaal kunnen raken. Dat diegene op staat en zegt: ik heb ook die ervaring, ik maak het van dichtbij mee bij mijzelf, familie of vrienden….

Wilt u meer informatie of een gastles aanvragen? Mail dan naar gastlesgroep@emergis.nl. In de folder kunt u meer lezen.

Printversie van deze paginaPrint