Informatie voor verwijzers

Basis ggz volwassenen

Werkt u met ZorgDomein?
U kunt patiënten verwijzen naar onze basis ggz via ZorgDomein. U kunt hierbij kiezen voor een normale of voor een spoedverwijzing. Verdere informatie over de verwijzing naar onze basis ggz vindt u in ZorgDomein.

Informatie over onze basis ggz

In de basis ggz van Emergis bieden onze hulpverleners behandelingen aan mensen die te maken hebben met lichte tot matige psychische klachten. Zo behandelen we mensen met angsten, dwangklachten en fobieën, autisme, depressie en somberheid maar ook eetstoornissen, gedragsproblemen en verslaving. Ook mensen met stabiele, chronische psychiatrische problematiek kunnen in de basis ggz terecht.

We weten dat wanneer iemand psychische problemen heeft en er op tijd bij is, die persoon veel zelf kan doen om weer grip op het leven te krijgen. Soms is een cursus of een activiteit al voldoende om te helpen.

Online hulp
Meteen aan de slag, waar en wanneer het uitkomt. Dat kan met online hulp. De basis ggz maakt gebruik van online modules (eHealth) als aanvulling op de gesprekken. Deze modules bevatten informatie en oefeningen die cliënten tussen de gesprekken door kunnen doorlopen. Online hulp is onderdeel van de behandeling en er hoeft niet extra voor betaald te worden.

De behandeling
Voor een behandeling in de basis ggz is eerst een verwijzing van de huisarts nodig. Er volgt daarna een eerste gesprek (intake) en na dit eerste gesprek volgt een persoonlijk behandelplan. In het persoonlijk behandelplan staat onder meer wat voor soort hulp of behandeling het best passend is, hoe lang het naar verwachting gaat duren en welke doelen de cliënt wilt bereiken.

Snel en in de buurt
De teams van de basis ggz van Emergis bieden snel hulp. Vaak kunnen cliënten al binnen een aantal weken aan de slag. De basis ggz is te vinden in drie regio’s: Walcheren, Oosterschelderegio en Zeeuws-Vlaanderen en heeft behandellocaties in Middelburg, Goes, Zierikzee, Tholen, Yerseke, Terneuzen, Oostburg, Sas van Gent, Axel, Sluiskil en Hulst. Hierdoor is er altijd wel een locatie in de buurt.

Wachttijden
Hier vindt u de wachttijden van onze basis ggz.

Werkt u nog niet met ZorgDomein?

Aanmelden
Aanmeldteam bggz en sggz Zeeuws-Vlaanderen
T 0115 78 40 50
aanmeldingzvl@emergis.nl

Aanmeldteam bggz en sggz Walcheren
T 0118 68 75 01
aanmeldenwalcheren@emergis.nl

Aanmeldteam bggz en sggz Oosterschelderegio
T 0113 26 77 37
aanmeldenoosterschelderegio@emergis.nl

 

Printversie van deze paginaPrint