Videoclip tegen seksueel geweld


Fonds Slachtofferhulp heeft een muziektrack en videoclip gelanceerd tegen seksueel geweld. Hiervoor is, met toestemming van Lady Gaga, gebruik gemaakt van de track ‘Til it happens to you’. In de Nederlandse versie ‘Als het jou overkomt’ wordt de schrijnende situatie van slachtoffers bezongen en tegelijkertijd telefoonnummer 0800 0188 onder de aandacht gebracht voor doorverwijzing naar het Centrum Seksueel Geweld (CSG).

In Nederland wordt 1 op de 8 vrouwen ooit in haar leven verkracht en krijgen jaarlijks 100.000 mensen hiermee te maken. In ruim 85% van de gevallen is de dader zelfs een bekende. Mede daardoor durven slachtoffers zich vaak niet te melden en daar moet wat aan veranderen. Snelle deskundige hulp, bij voorkeur binnen zeven dagen, kan namelijk veel medische en psychische klachten voorkomen en de kans op vervolging van de dader aanzienlijk vergroten.

Klik op de afbeelding om de videoclip te bekijken.

 

 

 

 

 

 

‘Als het jou overkomt’ is een bewerking van Lady Gaga’s ‘Til it happens to you’, wordt gezongen door Jennie Lena, is vertaald door Eric van Tijn en geproduceerd door Hayp Music. In het origineel, dat Gaga vorig jaar tijdens de Oscars lanceerde, onthult zij haar eigen ervaring met seksueel geweld. Haar taboedoorbrekende optreden is tot op de dag van vandaag – denk o.a. aan het ‘Weinstein-schandaal’ – een voorbeeld voor vele anderen om over hun eigen ervaringen met seksueel geweld naar buiten te treden.

Over het Centrum Seksueel Geweld
In elk Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie, psychologen, maatschappelijk werkers en seksuologen samen om slachtoffers van aanranding en verkrachting de benodigde specialistische zorg te geven. Bij voorkeur binnen zeven dagen omdat dit de kans op medische en psychische problemen aanzienlijk verkleint. Ook is er meer kans om een dader te vervolgen, als er binnen een week sporenonderzoek wordt gedaan. Door te bellen met 0800 0188 kunnen slachtoffers terecht op de dichtstbijzijnde locatie. Emergis participeert in het CSG Zeeland. Voor meer informatie zie www.centrumseksueelgeweld.nl

Printversie van deze paginaPrint