Verwenzorg-prijzenregen voor Emergis


 

Op 5 september zijn in de Rodahal in Kerkrade de CZ-VerwenZorgprijzen uitgereikt. Dit jaar vielen maar liefst vier afdelingen van Emergis in de prijzen. 
Deelname aan de CZ VerwenZorgprijs staat open voor organisaties of instellingen die speciaal door het CZ Fonds worden uitgenodigd. Uit de ideeën die het best aansluiten bij het thema, kiest het CZ Fonds 40 winnaars. In 2012 is het thema “Een lach kan de zorg optillen en lichter maken!”
Medewerkers van verschillende afdelingen zonden de volgende ideeën in voor een verwenzorgactiviteit voor hun cliënten.

Goede ervaring voor cliënten eetstoornissen

Cliënten van de kliniek eetstoornissen worden onder handen genomen door een visagist en een kapper. Een professionele fotograaf zet ze daarna op de foto. Met hulp van deze professionals willen de medewerkers van de kliniek hun cliënten een goede ervaring op laten doen.

Kunstzinnig Zeeland met een lach

Het Dagtherapeutisch Centrum kreeg de prijs voor de inzending ‘Kunstzinnig Zeeland met een lach’.  Cliënten gaan strandjutten met een strandjutter, meelopen met een schaapherder en wandelen door de boomgaarden van het Zeeuws fruitteltmuseum. Tijdens deze activiteit verzamelen ze natuurlijke materialen en maken hier een collage van. De dag wordt afgesloten met een mosselmaaltijd.

Zwemmen met zeeleeuwen

De jeugdafdeling van Ithaka mag met tien jongeren bij Neeltje Jans zwemmen met zeeleeuwen. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. Tijdens de zwemsessie is ook een fotograaf aanwezig die dit onvergetelijke moment vastlegt. Dit zwemavontuur wordt afgesloten met een picknick op het strand.

Fotoreportage

Verwenzorg Emergis viel zelf in de prijzen met haar inzending voor een cliënt die dolgraag een professionele fotoreportage wilde laten maken. Voorafgaand aan de reprotage paste ze nieuwe kleding, werd ze opgemaakt en gekapt. Een heerlijke gezonde lunch maakt de verwendag compleet.

 

Printversie van deze paginaPrint