Souperlicious diner


Zaterdag 18 maart hebben vijf studenten van de HZ University of Applied Sciences een ‘Souperlicious Diner’ verzorgd voor ruim 30 dak- en thuislozen in Vlissingen. Het diner vond plaats in Het Witte Huis in Vlissingen.

In het kader van een studieopdracht voor de minor Leiderschap organiseerden de studenten vanuit verschillende studierichtingen een project bij een maatschappelijke organisatie van hun keuze. Als snel werd gekozen om iets van meerwaarde te betekenen voor de doelgroep van de opvang voor wie het leven vaak niet mee zit. Onder de projectnaam ‘Souperlicious Diner’ gingen zij aan de slag; en met succes!

Verschillende Zeeuwse horecaondernemers en supermarkten hebben bijgedragen aan het diner door het doneren van ingrediënten voor de maaltijd. De overige benodigdheden werden bij elkaar gebracht dankzij donaties van familie en vrienden van de vijf studenten. Chef-kok Chris Lenaerts bood kosteloos zijn diensten aan en leidde de keukenbrigade bij de bereiding van het diner.

Het diner werd geopend met een gevulde tomatensoep en verschillende soorten stokbrood en smeersels. Het hoofdgerecht bestond uit gegrilde groenten, balletjes in tomatensaus, gebraden kip, friet, rijst en salades. Tussen het hoofd- en nagerecht zorgde Saxofoonkwartet Tettares voor een muzikaal intermezzo, waarbij er door de gasten uit volle borst meegezongen werd met Queen’s Bohemian Phapsody. De maaltijd werd afgesloten met een grand dessert van cupcakes, brownies, fruitsalade, vanille-ijs en stoofperen.

Printversie van deze paginaPrint