Plek voor 70 vluchtelingen uit Oekraïne bij Emergis in Kloetinge


 

De gemeente Goes gaat een tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in gebruik nemen. Vanaf maandag 28 maart kunnen de vrouwen en kinderen terecht op het terrein van Emergis in Kloetinge. In drie gebouwen – elk voorzien van een grote keuken, gezamenlijke woonruimte en slaapkamers met eigen sanitaire voorzieningen – is ruimte voor ongeveer 70 mensen.

Sabien Raams, raad van bestuur: “Door onze woningen én onze gastvrijheid beschikbaar te stellen voor deze Oekraïense mensen die hulp nodig hebben, kunnen wij een bijdrage leveren aan een humanitaire crisis die ons allemaal zeer raakt. We zijn dankbaar dat we in deze schrijnende situatie enigszins van betekenis kunnen zijn door onderdak aan te bieden en hen hartelijk te ontvangen”.

Goes vangt op dit moment ruim 50 Oekraïners op in de Marnixflat. Dit is, net als bij Emergis, een gemeentelijke opvanglocatie. In deze flat kunnen ook 70 mensen terecht.

In de gemeente zijn momenteel voldoende spullen verzameld voor Oekraïense vluchtelingen in Goes zelf. De gemeente roept dan ook op om nu geen spullen naar de opvanglocaties te brengen. Zodra er weer spullen nodig zijn, melden ze dit op www.goes.nl/oekraine. Goes zamelt nog wel kleding in voor de vluchtelingen. Mensen kunnen de kleding inleveren bij het Leger de Heils.

 

Printversie van deze paginaPrint