Marianne Stijnman directeur maatschappelijke zorg, opvang en veiligheid


We zijn blij te kunnen vertellen dat met ingang van maandag 1 februari Marianne Stijnman is benoemd tot directeur maatschappelijke zorg, opvang en veiligheid!

Zij heeft al een lange staat van dienst bij ons. Na een studie geschiedenis verhuisde Marianne naar Vlissingen voor een baan als journalist bij de PZC. Later maakte zij de overstap naar public relations en ging zij na de geboorte van haar dochter in 1991 aan de slag bij het Psychiatrisch Ziekenhuis Zeeland (PZZ). PZZ was één van de fusiepartners waaruit in 1996 Emergis is ontstaan. Marianne werd hoofd communicatie. Na elf jaar maakte ze een interne carrièreswitch en ging zij aan de zijde van Rosette Wille, toenmalig directeur Indigo en maatschappelijke opvang verder als directiesecretaris. Geleidelijk ontwikkelde Marianne zich tot WMO-expert en sinds 2009 behartigt zij eerst alleen en later samen met anderen het accountmanagement van het sociaal domein voor geheel Emergis. Zij hield zich naast de WMO bezig met veranderingen in geldstromen en de gevolgen daarvan op het beleid en de organisatie van Emergis. In 2014 werd zij gevraagd om tevens het team Forensische Zorg aan te sturen. Deze lijnfunctie werd twee jaar later bij de wijziging van de organisatiestructuur geborgd in het zorgonderdeel sociaal domein en forensische zorg. In 2018 neemt zij ook – eerst Indigo preventie en later Emergis preventie onder haar hoede.

Marianne woont nog steeds in Vlissingen en heeft samen met haar man een inmiddels volwassen dochter en zoon.

Marianne: “Door de veelzijdigheid van de zorg die Emergis kenmerkt hebben we goud in handen. Het is mijn ambitie de komende jaren in te zetten op verbinding en samenwerking, vanuit een collectief eigenaarschap over grenzen van teams, afdelingen en organisaties heen!”

Sabien Raams en Gerco Blok, raad van bestuur

Printversie van deze paginaPrint