Succesvolle lezing door de karatekampioene over haar topsport en eetstoornis


Donderdag 30 mei gaf de karatekampioene Canan Yorulmaz een lezing over haar leven als topsportster en haar eetstoornis anorexia. Na de lezing gaf Canan een workshop ‘Weerbaar met karate’ aan de cliënten van het zorgprogramma eetstoornissen. De lezing en de workshop waren een groot succes.

Interactieve lezing bij Emergis
Het initiatief van de lezing kwam vanuit de afdeling eetstoornissen van Emergis. Met een volle zaal was de lezing een groot succes. Na het voorstellen liet Canan een documentaire over haar leven zien. Hierin was zichtbaar hoe ze leefde als topsportster, hoe ze omging met de tegenstrijdigheden binnen haar Turkse familie en hoe ze omging met haar anorexia. Na de documentaire was er ruimte voor interactie met het publiek. Het publiek mocht reacties geven en vragen stellen. Een paar reacties waren o.a. “indrukwekkend”, “heftig” en ook “bewonderenswaardig”. 

Toekomst
Canan blijft nog even in de topsport maar ze is ook bezig om samen met haar vriend te bouwen aan haar toekomst. Ze wilt graag carrière maken met haar werk en zich ook blijven inzetten voor de eetstoornissen anorexia en boulimia door middel van het geven van lezingen

Canan Yorulmaz
Canan Yorulmaz is dertig jaar, van Turkse afkomst, en haar leven draait om de vechtsporten karate & thaiboksen. Canan is achtvoudig Nederlands kampioen en zesvoudig Europees kampioen. Ze won zilver op de worldcup 2009 en werd wereldkampioene in 2011. Met meer dan vijftig internationale titels behoort Canan tot de meest succesvolle vrouwelijke karateka’s in de wereld.

Anorexia
Canan ging in haar weg naar de top altijd tot het uiterste, ook met haar eetgedrag. Canan kreeg anorexia. Ze wilde haar lichaam perfect hebben voor de topsport. Canon ging de strijd aan om de titel maar ook met haar anorexia. Inmiddels heeft ze haar eetprobleem onder controle en vertelt ze hierover in verschillende lezingen.

.

 

 

Printversie van deze paginaPrint