Huiselijk geweld: praat erover op de Dag van het delen


Woensdag 17 oktober is de landelijke Dag van het delen. Op deze dag vraagt Vrouwenopvang extra aandacht voor slachtoffers van huiselijk geweld. Cliënten en medewerkers van de Vrouwenopvang gaan de straat op om mensen te motiveren niet langer te zwijgen over huiselijk geweld. In Terneuzen, Goes, Middelburg en Vlissingen gaan medewerkers van Emergis, vrouwenopvang de straat op. Zo zijn ze onder meer te vinden op de markt in Terneuzen, in het centrum van Vlissingen en de Mortiere in Middelburg. De medewerkers van de vrouwenopvang hebben ook lokale ondernemers warm kunnen maken voor de actie. Horecagelegenheden in Terneuzen en de Bodyshop in Goes vragen aandacht voor de Dag van het delen door aan elke bezoekende klant kaartjes met informatie mee te geven.

Slachtoffers

Ernstig en frequent huiselijk geweld treft jaarlijks meer dan 200.000 mensen. Vooral vrouwen. Ongeveer een miljoen mensen is jaarlijks slachtoffer van lichtere vormen van huiselijk geweld. Het is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. De kans dat iemand in Nederland slachtoffer wordt van huiselijk geweld is een op de vijftien. In vergelijking: de kans op een woninginbraak is een op de 170 en een kans op een auto-inbraak is een op de 70.

Blijf van m’n Lijf Zeeland

Emergis, vrouwenopvang biedt onderdak en begeleiding aan vrouwen én hun kinderen als er sprake is van huiselijk geweld. Als ze op zoek zijn naar een veilig adres kunnen zij onder meer terecht in Blijf van m’n Lijf Zeeland.

Printversie van deze paginaPrint