Het weekend van de Socialrun staat voor de deur!


De week van de Positieve Gezondheid sluiten we af met het weekend van de Socialrun 2023. Én team Emergis is er dit jaar ook weer bij! Het team van lopers, fietsers, cateraars, fysiotherapeuten en chauffeurs doet mee aan de langste non-stop estafettelooop van Nederland. Ze leggen in 48 uur 555 kilometer af om geld in te zamelen voor projecten die inclusie bevorderen. Wil je het Emergisteam sponsoren? Dat kan! Klik op de link om te doneren. Dat kan aan het team maar ook aan de individuele teamleden: https://event.socialrun.nl/teams/team-emergis#donors

Feestelijke doorkomst
Meer dan 40 teams met meer dan 600 deelnemers doen mee. De route gaat over het zuiden van Nederland, dwars door Zeeland én over het terrein van Emergis in Kloetinge. Sommige teams stoppen bij ons om even te slapen of te rusten op de ‘Emergiscamping’, wat te eten of te genieten van de gezellige sfeer. Om de teams feestelijk te verwelkomen en toe te juichen is er vanaf 10.00 uur van alles te doen. We starten met bolussen, koffie en thee en je kunt tot 16.00 uur rondgeleid worden in de prachtige Biotuin, vanaf 13.00 uur is er muziek van fanfare Oud Vossemeer’s Muziekvereniging en haalt Daisz, de rappende psycholoog, met muziek en spoken word op een energieke manier moeilijk bespreekbare thema’s uit de taboesfeer. Vanaf 15.00 uur zijn er foodtrucks; eentje met friet en eentje met Zeeuwse mossels en stokbrood.

Mini-socialrun
Traditiegetrouw loopt en fietst een aantal bewoners en begeleiders van de BW Zierikzee hun eigen mini-socialrun. Deze bikkels starten in Yerseke en we verwachten ze rond 16.00 uur in Kloetinge.

Praktisch
Alle deelnemers komen via het bospad vanaf de ‘s-Gravenpolderseweg het terrein op en verlaten het weer aan de voorkant bij de hoofdingang aan Oostmolenweg 101. De gehele route staat aangegeven met pijlen en informatiebordjes. De Emergiscamping vind je op het sportveld achter het Leerhuis en de foodtrucks en muziek op het terras achter het Eplaza. Er zijn zo’n vijftien vrijwilligers deze dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. Zij zijn te herkennen aan de witte Emergis shirts met ‘crew’ erop.

Het beloofd prachtig weer te worden en we nodigen je van harte uit een kijkje komen nemen en om sfeer, friet en mossels te proeven!

Printversie van deze paginaPrint