Emergis preventie: wandeling voor nabestaanden


Elke zelfdoding is een verhaal dat te vroeg stopt.. wie achterblijft, moet verder. 

In de week van de internationale Wereld Suïcide Preventie Dag organiseert Emergis preventie op vrijdag 9 september een wandeling voor nabestaanden. De wandeling voor nabestaanden, vrienden en andere naastbetrokkenen na zelfdoding. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom bij camping Den Inkel, Polderweg 12 in Kruiningen.

We starten met koffie of thee en we vertrekken om 19.30 uur voor de wandeling. Er wordt gepraat en gezwegen, gelachen en getroost. Rond 20.00 uur keren we terug na een moment van bezinning en stilte. Hierna is er gelegenheid om na te praten met een hapje en een drankje.

Deelname aan de wandeling voor nabestaanden is gratis. Graag aanmelden voor 5 september bij preventiewerker Els van Diemen via het mailadres vandiemen@emergispreventie.nl.

Nabestaanden na zelfdoding komen onverwachts en vaak plotseling in een rouwproces terecht. Het oppakken van de dagelijkse routine, nieuwe contacten, leren leven zonder de dierbare zijn vaak grote uitdagingen. Het is dan ook belangrijk zo veel mogelijk steunpunten te bieden. Dit zorgt ervoor dat nabestaanden op elk moment in hun rouwproces de zorg kunnen vinden die ze nodig hebben. Nabestaanden na zelfdoding worden vaak vergeten. Onderzoekers gaan ervan uit dat er bij elke zelfdoding minstens zes nabestaanden direct betrokken zijn. Het gaat dan om ouders, partner, kinderen, broers, zussen. Emergis preventie biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de praatgroep ‘Hoe verder? Ondersteuning na zelfdoding’. In november start er een nieuwe groep. Voor meer informatie over deze groep kunt u ook terecht bij Els van Diemen. 

Printversie van deze paginaPrint