Denktanksessie: ‘Ontwerpen voor de toekomst’.


Onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat worden op donderdag 5 april – tijdens de denktanksessie ‘Ontwerpen voor de toekomst‘ – jongeren uitgedaagd mee te denken in de circulaire verbouwplannen van Emergis. Want Emergis in Kloetinge gaat verbouwen en dat zo circulair mogelijk.

Circulair verbouwen in Zeeland
Het ooit tot meest duurzame pand van Nederland gekozen Rijkwaterstaat gebouw in Terneuzen moet plaats maken voor een nieuwe sluis. Een circulaire ‘sloper’ heeft het gebouw ontmanteld en deze geoogste materialen vormen nu de basis voor de verbouwing en gedeeltelijke nieuwbouw van de kinder- en jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge. Het is voor het eerst in Nederland dat materialen en grondstoffen van een gebouw maximaal worden hergebruikt en dat een ggz-instelling op deze schaal een bijdrage levert aan de circulaire economie.

Ontwerpen voor de toekomst
In deze denktanksessie krijgen Zeeuwse jongeren de kans om mee te denken in de inrichting van het nieuwe pand en de buitenruimte van de kinder- en jeugdkliniek in Kloetinge. Samen met de architect en het team van Emergis werken ze in groepjes aan een circulair ontwerp voor de nieuwbouw. Het beste ontwerp wordt beloond. Hoe, dat is nog een verrassing. De bijeenkomst vindt van 16.00 tot 20.30 uur plaats op het Provinciehuis in Middelburg.

Duurzame leiders
De jongeren die met de denktanksesssie meedoen, volgen het opleidingstraject Finding ROOTS; een actieprogramma over leiderschap en duurzaamheid voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘duurzame leider’. Deze jonge duurzame denkers en doeners zijn afkomstig van Scalda, HZ University of Applied Sciences en de provinciale jongerendenktank JouwZeeland.

Finding ROOTS is een coproductie van Switch i.s.m. Scalda, HZ University of Applied Sciences, ZMf en Jouw Zeeland, de jongerendenktank van de Provincie Zeeland. Finding ROOTS wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Printversie van deze paginaPrint