Deeltijdbehandeling binge-eating disorder


Vanaf 13 november 2015 start de eendaagse BED-deeltijdbehandeling van Emergis. Deelnemers met het binge-eating disorder (BED) leren weer controle te krijgen over hun eetgewoonten. De behandeling vindt plaats binnen een groep van maximaal tien personen, met een looptijd van acht maanden. De deelnemers komen elke vrijdag van 08.45 tot 14.00 uur bij elkaar op de afdeling eetstoornissen.

BED-deeltijdbehandeling
De eendaagse BED-deeltijdbehandeling is bedoeld voor volwassenen die voldoen aan de DSM-IV criteria van een binge-eating disorder (een specifieke variant van eetstoornis NAO). De groepsbehandeling omvat elementen van eetmanagement, cognitieve gedragstherapie en psychomotorische therapie. Naast het normaliseren van het eetpatroon en het herwinnen van controle over eetbuien is er aandacht voor stemming, gevoelens van eigenwaarde en het opbouwen van een gezond beweegpatroon.

Binge-eating disorder
BED (binge-eating disorder), wordt ook wel eetbuistoornis genoemd. Mensen met een eetbuistoornis hebben regelmatig eetbuien. In korte tijd eten ze vaak grote hoeveelheden terwijl zij eigenlijk geen trek hebben. Vaak wordt er ook sneller gegeten dan anders en ervaart de cliënt een gevoel van controleverlies. Deze eetbuien komen regelmatig voor en meestal wanneer de cliënt alleen is. Na een eetbui zijn er vaak gevoelens van schuld en schaamte. Sommige mensen hebben geen eetbuien, maar ze merken dat zij gedurende de gehele dag meer eten en hier geen controle over hebben.

Aanmelden
De groep start op maandag 13 november. Instromen kan uiterlijk tot en met 16 december 2015. Voor vragen of aanmelding voor de eendaagse BED-deeltijdbehandeling kunt u contact opnemen met het secretariaat van afdeling eetstoornissen, telefoon 0113-267766, e-mail eetstoornissen@emergis.nl.

Printversie van deze paginaPrint