Coronabesmettingen bij High & Intensive Care van Emergis


Bij de HIC van Emergis in Kloetinge zijn zes medewerkers positief getest op het coronavirus COVID-19.

HIC staat voor high & intensive care en is een gesloten afdeling voor mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychische en psychiatrische klachten. Er is ruimte voor 23 patiënten die elk een eigen slaapkamer hebben met wc en douche.

Om inzicht te krijgen in de verspreiding van het virus doet de GGD bron- en contactonderzoek en is de HIC vanuit voorzorg in quarantaine. Medewerkers die met de positief geteste collega’s hebben gewerkt en patiënten van de HIC die nu opgenomen zijn, worden getest zodra zij klachten hebben. Zowel medewerkers als patiënten dragen steeds mondkapjes.

Om het risico op een eventuele verspreiding te verminderen, kunnen patiënten tijdelijk geen fysiek bezoek ontvangen. Contact met de familie via bijvoorbeeld videobellen is uiteraard wel mogelijk. Verlof of (dag)delen naar huis kan nu helaas niet. Dit geldt in ieder geval tot nader order van de GGD.

Nieuwe patiënten kunnen tijdens de quarantaineperiode niet op de HIC opgenomen worden. Als toch een opname nodig is, dan wijken we uit naar andere afdelingen van Emergis.

Printversie van deze paginaPrint