Bijeenkomst Bipolaire stoornis, psychose en herstel


De vereniging voor Manisch Depressieven en Betrokkenen (VMDB) organiseert op woensdag 30 maart (wereldwijd uitgeroepen tot ‘World Bipolar Day’) in samenwerking met de Stichting Hersteltalent, vereniging Anoiksis en Emergis een bijeenkomst met als thema: Bipolaire Stoornis, Psychose en Herstel. Deze vindt plaats van 19.00 tot 21.30 uur in de theaterzaal van Emergis in Kloetinge. Iedereen is welkom.

160317 World Bipolar Day_250Tijdens deze avond, die wordt voorgezeten door Irene van de Giessen van Stichting Hersteltalent, krijg je persoonlijke verhalen te horen van o.a. John Knappers van het Fonds Psychische Gezondheid en Petra d’Huy, regiocontactpersoon en eigenaar van de website www.petraetcetera.nl. Het tweede gedeelte van de bijeenkomst staat in het teken van herstel. De heer Mehmet Yucel, ontwikkelaar van de Yucelmethode & auteur ‘Bouwen aan herstel’ geeft een presentatie. Ook kun je kennismaken met het spel ‘Een steekje los?’ en de bijzondere tekeningen bewonderen van ervaringsdeskundig coach Jeroen Zwaal. Aan het eind worden vijf boeken verloot van schrijfster Carice de Wildt met als titel ‘Koosje’. In dit boek wordt beschreven wat het betekent om last het hebben van een bipolaire stoornis.

World Bipolar Day
Maandag 30 maart is door de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) uitgeroepen tot de ‘World Bipolar Day’. Deze dag staat in het teken van de bipolaire stoornis (en psychose), een aandoening waar naar schatting 2% tot 5% van de wereldbevolking mee kampt. Het doel van deze dag is de kennis omtrent de bipolaire stoornis te vergroten en de stigmatisering die vaak samenhangt met deze aandoening terug te dringen. Gekozen is voor 30 maart, omdat het de geboortedag is van Vincent van Gogh, van wie verondersteld wordt dat hij leed aan een vorm van deze ziekte.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen: Petra d’Huy, regionaal contactpersoon van de VMDB, via email petra.dhuy@zeelandnet.nl of telefonisch via 06 22 64 46 52  (ook Whatsapp).Deelname is gratis. Voor de organisatie is het fijn als u zich van tevoren aanmeldt.
Komt u van ver? Voorafgaand aan de bijeenkomst is er gelegenheid om in het restaurant van Emergis tegen een kleine vergoeding een maaltijd te nuttigen.

Printversie van deze paginaPrint