Groepsbehandeling

Groepsbehandeling bestaat uit dagklinische behandeling en deeltijdbehandeling. Deeltijdbehandeling noemen we in het kort ‘deeltijd’. Bij deeltijd kom je twee dagdelen per week naar Emergis. Op dinsdag van 09.00 tot 13.00 uur en op donderdag van 12.30 tot 16.30 uur. Op de andere dagdelen ga je naar school of stage. ’s Avonds en in het weekend ben je thuis. Je zit in een groep met maximaal acht leeftijdsgenoten. Jullie hebben een vast therapieprogramma waarbinnen je werkt aan je doelen uit je behandelplan.

Bij de dagklinische behandeling, kortweg: dagklinisch, kom je elke dag naar Emergis. Je volgt een halve dag het therapieprogramma en de andere halve dag ga je naar OdyZee School & College. Op woensdagmiddag en ’s avonds en in het weekend ben je vrij. Je volgt verschillende therapie-onderdelen in een groep van maximaal zes leeftijdsgenoten. Sommige therapie-onderdelen volg je individueel. Jouw therapie-programma is aangepast aan jouw hulpvraag en op wat jij aan kunt.

In allebei de groepsbehandelingen leer je omgaan met de dingen die jij eng vindt door ze actief aan te pakken en niet te vermijden. Je gaat vooral veel dingen doen. Samen met je behandelaar breng je in kaart van welke angsten je last hebt. Stap voor stap worden deze aangepakt. Je gaat actief aan de slag met je angsten met als doel geen overmatige angsten meer te hebben. En dus weer alles te doen wat bij je leeftijd past. Als het nodig is of als je dat graag wilt, worden ouders en school ook betrokken in het stappenplan.
Na elke drie maanden kijken we hoe het met je gaat en of de behandeling kan stoppen. Deeltijd en dagklinisch duren in principe nooit langer dan een zes maanden.

Individuele behandeling

Individuele behandeling betekent dat je elke week of om de twee weken naar Emergis komt. Voor een gesprek of medicatiecontroles. Je blijft gewoon thuis wonen en kunt gewoon de dingen doen die je altijd doet. Naar je eigen school gaan, naar sport, enzovoort.

Als je meer wilt weten over de medicijnen die je gebruikt dan is dit een handige site.

Printversie van deze paginaPrint