Ambulant centrum Kloetinge: Circular Bio-based Construction


Emergis doet met een zogeheten ‘real life case’ mee aan het Europees gesubsidieerde project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI). Dit betekent dat Emergis op het terrein in Kloetinge een van de gebouwen circulair gaat renoveren met biobased materialen. Het gaat om het ambulant centrum. Er komt een eigen entree, de gevel en het dak worden gerenoveerd en de portocabins – die er al meer dan twintig jaar staan – worden vervangen door een stukje nieuwbouw.

Het Europese CBCI-project heeft tot doel praktische oplossingen te bieden om de acceptatie van circulair bio-based bouwen te versnellen en wordt gefinancierd door het Interreg 2 Zeeën-programma. Met real-life projecten, prototyping, testen, modelleren en simulatie gaat dit project over leren en doen. In dit toegepast ontwerpend onderzoek, onderzoeken ze ook in hoeverre een industriële aanpak bijdraagt aan het vergroten van circulariteit en de toepassing van bio-based materialen in de bouwsector. Ten slotte gaat het project ook over het ontwikkelen van passende aanbestedingsmethoden en businessmodellen en het aanpakken van belemmeringen in wet- en regelgeving rond circulair biobased bouwen.

Het project is nu bijna halverwege en de eerste projectresultaten zijn klaar om gedeeld te worden. Hierover lees je meer in de eerste nieuwsbrief. Als je het leuk vindt om de hoogte te blijven van alle projecten en eventueel betrokken te zijn, kun je je hier aanmelden.

Printversie van deze paginaPrint