Wat is een dossier? Wat staat erin? Wie mag mijn dossier zien?

Alle informatie over je behandeling wordt verzameld in een digitaal dossier. Dit heet ook wel Elektronisch PatiëntenDossier, afgekort EPD.  Als je nog geen 12 bent, mag jij je dossier zelf niet bekijken. Je ouders mogen dat wel. Ze mogen ook een print van het dossier vragen. En die print mogen ze aan jou laten zien. Andere mensen mogen jouw dossier alleen bekijken als dat van je ouders mag.

Ouder dan 12 jaar?

Als je ouder dan 12 bent, mag je je dossier wel bekijken als je dat wilt. Je kunt er ook een printje van krijgen. Vraag dit aan je behandelaar. Ook je ouders mogen je dossier inzien. Vind je dat een groot een probleem, bespreek dat dan met je behandelaar. Hij of zij kan dan beslissen dat je ouders je dossier niet mogen zien. Anderen mogen jouw dossier niet zomaar inzien. Dat mag alleen nadat jij daarvoor toestemming geeft.

16 of 17 jaar?

Als je 16 jaar of ouder bent mogen je ouders en anderen je dossier alleen inzien als jij daar toestemming voor geeft. Soms is het handig dat andere hulpverleners informatie uit je dossier krijgen. Bijvoorbeeld je huisarts, als je behandeling bij Ithaka afgelopen is.

Meer info

Folder Rechten van kinderen en ouders bij Ithaka

Printversie van deze paginaPrint