Ambulante behandeling

De meeste mensen worden ambulant behandeld. Een klinische behandeling wordt gezien als een noodzakelijke onderbreking van de ambulante behandeling en dient zo kort mogelijk te blijven.

Cliënten wonen in principe thuis. Dit betekent dat ook een beschermende woonvorm (BW) wordt gezien als een tijdelijke onderbreking van het zelfstandig bestaan van de cliënt.

Wij richten ons tijdens de behandeling ook op het adviseren van een betere leefstijl met aandacht voor stoppen met roken, een gezond dag-nachtritme, een goede balans tussen inspannen en ontspannen, gezonde voeding en voldoende beweging.

Ambulante verslavingszorg kent twee regio’s, namelijk de regio boven de Westerschelde en een regio onder de Westerschelde.

Ervaringsverhaal ‘Pak die verslaving aan, het kan!’

Jarenlang kon Joost* zijn verslaving verborgen houden. Tot de cocaïne steeds veeleisender werd en hij er angstaanvallen door kreeg. Nadat zijn vriendin Anne* drie jaar geleden achter zijn gebruik kwam en hij een jaar later een heel heftige angstaanval kreeg, stelde zij een ultimatum. Dat was de stok die Joost nodig had om zijn verslaving aan te pakken.

En die verslaving heeft hij aangepakt, met hulp van Marit, zijn ambulante behandelaar bij Emergis verslavingszorg. Joost: “Ik had niet gedacht dat er een oplossing zou zijn voor mijn verslaving, maar die was er wel. Ik ben nu klaar voor de toekomst.”

Lees hier het hele verhaal van Joost.

*Niet de werkelijke naam, deze is bij de redactie bekend.

Printversie van deze paginaPrint