‘t Hof van Thee & Leut naar finale Appeltjes van Oranje


Werkleerbedrijf en buurthuis ’t Hof van Thee & Leut uit Vlissingen behoort tot de tien sociale initiatieven die doorgaan naar de finale van de Appeltjes van Oranje. Dat maakte het Oranje Fonds bekend tijdens de landelijke selectiedag op vrijdag 17 januari.

Cheque
Tot hun grote verrassing kregen alle genomineerden een cheque uitgereikt ter waarde van 2500 euro. Jeannette van der Zwaag van ’t Hof van Thee & Leut: “Wat een geweldige dag. We kregen ontzettend leuke reacties op onze presentatie, die opviel doordat we een picknickmand vol koekjes bij ons hadden en ons publiek aanmoedigden samen ‘Hier aan de kust’ te zingen. En dan die cheque; dit is een enorme opsteker voor ons allemaal, dit is fantastisch!”

Puntentelling
De 36 genomineerde initiatieven presenteerden zich tijdens de selectiedag voor een jury. Het juryoordeel telde voor de helft mee in het puntentotaal. De andere helft werd bepaald door het aantal stemmen dat de initiatieven kregen tijdens de stemtiendaagse in december. In totaal is ruim 16.000 gestemd. ’t Hof van Thee & Leut bedankt iedereen voor zijn/haar stem.

Finalisten
De tien finalisten krijgen binnenkort bezoek van het Oranje Fonds. Eind maart worden uit de tien finalisten drie winnaars gekozen. Elke winnaar krijgt een geldbedrag van € 15.000 en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix. Koningin Máxima reikt de prijzen in mei uit.

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen.

 

Printversie van deze paginaPrint