Socialrun 2021: meedoen is winnen!


De Socialrun, een jaarlijkse non-stop estafetteloop van 555km in 48 uur, loopt dit jaar door Zuid-Nederland, door Zeeland, Kloetinge én daarmee ook over het terrein van Emergis. Bewoners van onze beschermende woonvorm Zierikzee liepen met elkaar een stukje van de route met als doel bespreekbaarheid en begrip rondom psychiatrische aandoeningen te stimuleren.

De 38 deelnemende teams aan de Socialrun 2021 startten op vrijdagmiddag 17 september in Soesterberg en eindigen hier ook weer op zondagmiddag 19 september. Hiermee halen ze geld op wat wordt besteed aan kleine projecten die bijdragen aan openheid over psychische aandoeningen en sociale acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid. In de loop van zaterdag 18 september passeerden de deelnemers Kloetinge en liepen zij dwars over het terrein van Emergis. Hier stond een team van vrijwilligers klaar om te faciliteren in catering, medische ondersteuning en natuurlijk aanmoediging. Het terrein was feestelijk aangekleed, er was muziek en een pannekoekenkraam. Zes teams, van onder andere de GGZ-organisaties Mondriaan en Altrecht, gebruikten het Sportveld In Kloetinge om hun kamp op te slaan en een tijdje te rusten.

#meedoeniswinnen
Hét motto van de Socialrun is: meedoen is winnen. Vanuit die gedachte deden zo’n tien bewoners en begeleiders van de beschermende woonvorm van Emergis in Zierikzee naar eigen kunnen mee met een gedeelte van de Socialrun. In estafettevorm liepen zij een route van zo’n vijtien kilometer vanaf Wilhelminadorp richting Kloetinge.

Printversie van deze paginaPrint