Rgc sluit kliniek


Vandaag, maandag 30 november, besteedt Omroep Zeeland aandacht aan de sluiting van de PAAZ Terneuzen. Het sluiten van de PAAZ is in lijn met de plannen van de bij de Zeeuwse geestelijke gezondheidszorg betrokken organisaties (ADRZ, Zeeuwse gronden, ZorgSaam en Emergis) om ook in de toekomst kwalitatief goede en betaalbare geestelijke gezondheidszorg te kunnen blijven garanderen aan patiënten in Zeeland. We streven naar minder en kortere klinische opnames en het versterken van de ambulante zorg.

In 2014 kregen zo’n 2600 unieke inwoners van Zeeuws-Vlaanderen psychische hulp via het Rgc. Ongeveer 200 mensen van die 2600 werden geholpen op de PAAZ. Voor geschat 100 mensen kan vanaf nu de inzet van verbeterde en uitgebreide intensieve behandeling thuis een klinische opname worden voorkomen, De overige circa 100 mensen kunnen vanaf 1 december voortaan terecht bij Emergis in Goes. Ook de PAAZ-patiënten vanuit het ADRZ in Vlissingen kunnen rekenen op een dergelijke oplossing. De PAAZ in Vlissingen sluit naar verwachting halverwege 2016.

Per 1 december gaan de huidige vier nog op de PAAZ Terneuzen verblijvende patiënten over naar Emergis. Het personeel dat vanuit ZorgSaam gedetacheerd wordt naar het Rgc krijgt de mogelijkheid om per 1 januari – met baangarantie – in dienst te komen bij Emergis.

Printversie van deze paginaPrint