Pleziertuin voor Veilige opvang!


Ook dit jaar heeft Stichting Kinderpostzegels 40.000 euro geschonken aan de Veilige opvang! Dit bedrag wordt gebruikt om een tuin van een van de locaties van de Veilige opvang Zeeuws-Vlaanderen om te toveren tot een Pleziertuin.

De Pleziertuin omvat straks een moestuin en een natuurlijke speelplaats en biedt een plek waar de kinderen veilig kunnen spelen en hun (meestal) moeders kunnen ontspannen. Met de moestuin leren de kinderen hoe groenten en gewassen groeien en kan de opbrengst van de moestuin gebruikt worden in de maaltijden.

De Veilige opvang is bedoeld voor vrouwen van achttien jaar en ouder die, al dan niet met kinderen, willen ontvluchten aan huiselijk geweld. Ook mannen in een vergelijkbare situatie kunnen bij de Veilige opvang terecht. In 2017 verbleven ruim 70 kinderen in de Zeeuws-Vlaamse Veilige opvang. Gemiddeld waren zij 5,7 jaar

Zodra de Pleziertuin klaar voor gebruik is, is er een feestelijke opening voor genodigden. Voor de privacy van de bewoners en hun kinderen maken we het adres van de Pleziertuin niet bekend.

 

Printversie van deze paginaPrint