Norovirus treft Emergis ouderenpsychiatrie


Op de afdeling voortgezette klinische behandeling van Emergis ouderenpsychiatrie in Kloetinge is het norovirus aangetroffen. De afdeling is in ieder geval dit weekend dicht.

De besmetting lijkt zich te beperken tot één cliënt en twee medewerkers. Voor drie andere cliënten is het nog onduidelijk en wordt onderzocht of zij ook besmet zijn. Om alle risico’s op verdere verspreiding en besmetting te voorkomen zijn verschillende maatregelen genomen. Zo is er een tijdelijke opnamestop en zijn de nodige hygiënemaatregelen in acht genomen. Dit betekent onder meer dat er geen bezoek op de afdeling mag, drie keer per dag het sanitair gereinigd wordt, medewerkers met mondkapjes op en handschoenen aan mogelijk besmette cliënten verzorgen en hun handen extra vaak wassen. Cliënten en familie zijn ingelicht en hebben instructies gekregen.

Maandag a.s wordt de situatie opnieuw bekeken en bepaald of de afdeling weer open kan.

Het norovirus is een (onschuldig) virus dat een infectie in het maagdarmkanaal veroorzaakt. Het norovirus is erg besmettelijk, wat betekent dat in korte tijd veel mensen ziek kunnen worden. De meest voorkomende klachten zijn diarree en braken. Alle klachten verdwijnen over het algemeen na een paar dagen vanzelf. Bij oudere mensen kunnen de klachten tot een week aanhouden.

Printversie van deze paginaPrint