Minister Bruins bezoekt Emergis


Minister Bruno Bruins (VVD), medische zorg en sport brengt maandag 12 februari een werkbezoek aan Zeeland. Zo bezoekt hij onder meer twee locaties van Emergis. ’s Middags komt hij naar het Leerhuis in Kloetinge en ’s avonds brengt hij een bezoek aan het Witte Huis, dak- en thuislozenopvang in Vlissingen.

Emergis en het ADRZ leiden samen op in het Leerhuis. Naast het investeren in kennis en vaardigheden van eigen zorgprofessionals is ook het doel om meer stage- en opleidingsmogelijkheden voor zorgprofessionals in Zeeland te creëren. Met de minister wordt gesproken over krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt en de mogelijkheid deze krapte deels op te lossen door meer professionals op te leiden.
Tijd en locatie: 15.15 tot 15.40 uur, Leerhuis, Oude Boomgaard 2 in Kloetinge (locatie Emergis)

Vanaf 18.30 uur is de minister, op uitnodiging van VVD Vlissingen op bezoek bij de medewerkers en bewoners van het Witte Huis in Vlissingen. Hij gaat dat in gesprek met bewoners, medewerkers en (kandidaat)raadsleden. Rode draad van dit werkbezoek is de toenemende druk op sociale veiligheid en passende maatregelen die op gemeentelijk niveau genomen zouden moeten worden om de zelfredzaamheid van kwetsbare mensen in samenhang met hun behoeften aan ondersteuning en zorg te realiseren.
Tijd en locatie: 18.30 tot 20.00 uur, Het Witte Huis, Hendrikstraat 10-12 in Vlissingen.

Printversie van deze paginaPrint