Mini-symposium Verbinden – loslaten – vertrouwen


Op 30 januari 2014 organiseert Emergis het mini-symposium ‘Verbinden – loslaten – vertrouwen’, over kansen creëren voor een netwerksamenleving. Tijdens de receptie na afloop neemt directeur Rosette Wille afscheid van Emergis en Indigo. U bent van harte welkom.

In een tijd van crisis worden oude zekerheden vloeibaar en nieuwe patronen zichtbaar. In de huidige turbulente tijden is er in de samenleving steeds minder vertrouwen in oude structuren en traditionele, hiërarchische organisaties en is er een toenemende noodzaak tot zelfredzaamheid. Waar de tijdgeest door velen als gejaagd, agressief en respectloos wordt ervaren, is er een grote behoefte aan saamhorigheid en onderlinge betrokkenheid. Nieuwe ontwikkelingen zoals de basisGGZ, transities naar de gemeente, nieuwe wettelijke kaders en forse bezuinigingen bedreigen de oude bestaande structuren. Maar het biedt ook kansen voor nieuwe manieren om de zorg te organiseren.

Wat betekent dit voor de relatie tussen de verschillende partijen van huisarts, ggz, gemeenten, ziekenhuizen, maatschappelijke organisatie en justitie? Hoe zorgen we dat in de nieuwe verdeling van middelen mensen niet tussen wal en schip raken? Tijdens het mini-symposium ‘verbinden – loslaten – vertrouwen’ gaan een tweetal sprekers hierop in. Uiteraard nodigen we u uit om met de sprekers en met elkaar in discussie te gaan.

 

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 30 januari 2014
  • Tijden: symposium: 14.00 tot 16.00 uur,
    receptie: 16.00 tot 18.00 uur
  • Locatie: Arsenaaltheater, Arsenaalplein 1, Vlissingen

 

Printversie van deze paginaPrint