Ervaringsverhaal van een deelnemer aan de behandelgroep langdurige eetstoornissen [nu LIZ, red.]:

“Het fijnste aan de LES-groep [nu LIZ, red.] vind ik het lotgenotencontact. Je zit allemaal in dezelfde situatie en begrijpt elkaar daardoor erg goed. Je loopt tegen dezelfde problemen aan en kan elkaar daardoor soms ook nuttige adviezen geven. Het is fijn dat je aan één woord genoeg hebt en veel herkenning bij elkaar vindt. Hierdoor voel ik me wat minder eenzaam. De contacten met de meiden doen me altijd erg goed!

Daarnaast vind ik het erg fijn dat de groep erg centraal staat tijdens de therapieën. De deelnemers beslissen samen wat zij zinvol vinden om te gaan doen of te bespreken. De therapeut speelt hierop in. Dit is een groot verschil met de klinische behandeling of deeltijdbehandeling.

Ik worstel al zo’n 13 jaar met mijn eetstoornis en andere psychische problemen. Hiervoor heb ik al verschillende langdurige behandelingen gevolgd. Helaas val ik iedere keer weer terug of heeft de behandeling niet het gewenste resultaat. Doordat ik al veel behandelingen heb gehad, heb ik ruim voldoende inzicht gekregen in mezelf en mijn eetstoornis. Ik weet heel goed wat ik moet doen, maar helaas lukt me dit niet altijd.

Sinds ik deelneem aan de Les-groep [nu LIZ, red.] heb ik mijn gewicht weten te stabiliseren en val ik niet meer af. Ook haalt het mij uit mijn sociaal isolement. Het lotgenotencontact doet me goed en is erg waardevol voor me. Dit alles zorgt dat ik over het algemeen wat lekkerder in mijn vel zit en minder vaak somber gestemd ben.”

Op de website van Proud2Bme staat nog een ervaringsverhaal over KIZ bij Emergis. Lees ‘Boda over een behandeling in 2014’.

Printversie van deze paginaPrint