Eerst naar de huisarts of het CJG

Je kunt je niet zomaar aanmelden bij Ithaka en Amares van Emergis kinder- en jeugdpsychiatrie. Als je hulp nodig hebt voor jouw problemen ga je eerst naar je huisarts of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Kunnen zij jou niet helpen? Dan word je doorgestuurd naar Emergis. Dat noemen we ‘een verwijzing’. Naast de huisarts of het CJG kunnen ook jeugdartsen of medisch specialisten zoals kinderartsen verwijzen. Je hebt altijd een verwijsbrief nodig voordat je je aanmeldt.

Aanmelden bij Emergis

Ben je jonger dan 16 jaar dan melden je ouders/verzorgers je aan. Als je 16 jaar of ouder bent, kun je zelf aanmelden. Aanmelden kan door op werkdagen tussen 08.30 en 11.00 uur te bellen naar ‘aanmelding en acute zorg’ van Emergis kinder- en jeugdpsychiatrie, telefoonnummer 0113 26 79 13. Het is ook mogelijk om online aan te melden. Zodra wij jouw aanmelding binnen hebben, nemen we telefonisch contact met jou of je ouders op.

Lees verder in de folder Aanmelding & acute zorg

 

 

In de privacy- en cookieverklaring van Emergis leggen wij uit welke persoonsgegevens wij via de aanmeldlink verzamelen en gebruiken, en met welk doel wij dat doen. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Opt-outregeling

De gemeente waarin jij woont, betaalt jouw behandeling. Wij sturen een factuur naar de gemeente zodat zij ons kunnen betalen. Op de factuur staat allerlei informatie. Ook de diagnose die bij jou is gesteld. De gemeente mag deze informatie alleen gebruiken om te betalen. Nergens anders voor. Als je niet wilt dat jouw diagnose vermeld wordt op de factuur dan kun je dat aangeven door het formulier Privacyverklaring jeugd ggz in te vullen en op te sturen naar Emergis, kinder- en jeugdpsychiatrie, secretariaat, Postbus 253, 4460 AR Goes. Meer informatie over de opt-outregeling vind je hier. Heb je een vraag? Kijk of deze bij de Veel gestelde vragen staat.

Printversie van deze paginaPrint