Eerst naar de huisarts of het CJG

Om hulp te krijgen bij Emergis kinder – en jeugdpsychiatrie heb je een verwijsbrief nodig. Als je hulp nodig hebt voor jouw problemen ga je eerst naar je huisarts of het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Kunnen zij je niet helpen? Dan word je doorgestuurd naar Emergis. Dat noemen we ‘een verwijzing’. Naast de huisarts of het CJG kunnen ook jeugdartsen of medisch specialisten zoals kinderartsen verwijzen. Je hebt altijd een verwijsbrief nodig voordat je je aanmeldt.

Aanmelden bij Emergis

Ben je jonger dan 16 jaar dan melden je ouders/verzorgers je aan. Als je 16 jaar of ouder bent, kun je zelf aanmelden. Aanmelden kan via het digitale aanmeldformulier onder de knop ‘Online aanmelden’. Zodra wij jouw aanmelding binnen hebben, nemen we telefonisch contact met jou of je ouders/verzorgers op.

 

 

Heb je vragen over het aanmelden of heb je andere vragen over de kinder- en jeugdpsychiatrie van Emergis?
Je kunt ons iedere werkdag van 08.30 tot 17.00 uur bereiken op telefoonnummer 0113  26 79 13.

Lees verder in de folder Aanmelding & acute zorg

In de privacy- en cookieverklaring van Emergis leggen wij uit welke persoonsgegevens wij via de aanmeldlink verzamelen en gebruiken, en met welk doel wij dat doen. Wij raden u aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Opt-outregeling

De gemeente waarin jij woont, betaalt jouw behandeling. Wij sturen een factuur naar de gemeente zodat zij ons kunnen betalen. Op de factuur staat allerlei informatie. Ook de diagnose die bij jou is gesteld. De gemeente mag deze informatie alleen gebruiken om te betalen. Nergens anders voor. Als je niet wilt dat jouw diagnose vermeld wordt op de factuur dan kun je dat aangeven door het formulier Privacyverklaring jeugd ggz in te vullen en op te sturen naar Emergis, kinder- en jeugdpsychiatrie, secretariaat, Postbus 253, 4460 AR Goes. Meer informatie over de opt-outregeling vind je hier. Heb je een vraag? Kijk of deze bij de Veel gestelde vragen staat.

Printversie van deze paginaPrint