Vragen en antwoorden coronavirus – bijgewerkt 18 maart 2020

Ongetwijfeld volgt u het nieuws over het coronavirus en heeft u gehoord dat de situatie in Nederland dagelijks verandert. Het is goed om te weten dat Emergis de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt om eventuele voorzorgsmaatregelen op tijd te kunnen nemen. Wij volgen de richtlijnen die het RIVM en de GGD adviseren en vragen u als cliënt, bewoner, bezoeker, leverancier dat ook te doen.

Hier onder vindt u een overzicht met veel gestelde vragen:

Kan mijn afspraak wel doorgaan?
Poliklinische afspraken en huisbezoeken van de komende drie weken worden telefonisch afgezegd. Omdat we goed willen blijven zorgen voor al onze cliënten, inclusief familie en naasten maken we met hen een plan hoe zij de komende drie weken door kunnen komen. Om in die drie weken beschikbaar te blijven, richten we per voorziening een team op dat telefonisch bereikbaar is tijdens kantooruren. In de week van 31 maart bekijken wij opnieuw of deze maatregelen moeten blijven bestaan of afgebouwd kunnen worden, rekening houdend met het advies vanuit de overheid.

De zorg en begeleiding in het psychiatrisch ziekenhuis in Kloetinge en de woon- en opvanglocaties gaat gewoon door zoals cliënten van ons gewend zijn. Daarnaast blijft ook de crisisdienst en de intensieve behandeling thuis actief én blijven we zorgen voor alle cliënten die verplichte zorg ontvangen.

Ik twijfel of ik het coronavirus heb
Heeft u verkoudheidsklachten of verhoging tot 38 graden? Dan hoeft u de huisarts niet te bellen. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen.

Worden uw klachten erger:

  • u heeft koorts (meer dan 38 graden);
  • u moet hoesten of u bent benauwd;

Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost.

Kan ik op bezoek komen?
In lijn met het Adrz gaat bezoek van familie en naasten aan onze cliënten altijd in overleg met de afdeling. Hier geldt ten minste: maximaal één bezoeker per cliënt, per dag én bezoekers met verkoudheidsklachten of koorts worden verzocht niet op bezoek te komen. Neem altijd contact op met de afdeling om te vragen hoe zij precies met bezoek om gaan.

Is het coronavirus bij Emergis aangetroffen?
Bij Emergis is voor zover wij weten niemand besmet met het coronavirus.

Wat neemt Emergis voor maatregelen?
Emergis houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten. Zo kunnen we tijdig de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. We volgen daarbij de aanwijzingen op van het RIVM en de GGD. Wij vragen u dan ook om extra zorgvuldig te letten op de volgende hygiënemaatregelen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies aan de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd minstens 1,5 meter afstand (twee armlengtes) en vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn.

Lees voor meer informatie over de maatregelen van Emergis dit nieuwsbericht!

Emergis heeft een ‘aandachtsteam coronavirus’ dat dagelijks bijeen komt om te kijken of we ons beleid moeten aanpassen. Check ook de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

 

Printversie van deze paginaPrint