Afsluitingen op- en afritten A58


Nog heel even en het is zover: de extra aansluiting op de A58 is gereed. De gemeente Goes verwacht begin november gebruik te kunnen maken van de nieuwe aansluiting. De extra aansluiting is onderdeel van het programma ‘Goes beter bereikbaar’. Voordat het zo ver is, moet er nog flink wat gebeuren. Om veilig en vlot de aansluiting af te ronden, worden de op- en afritten van en naar Goes in drie weekenden in september en oktober afgesloten.

Wat gaat er precies gebeuren en wanneer?
In drie weekenden zijn de huidige op- en afritten op de A58 van en naar Goes en ‘s- Gravenpolder afgesloten, namelijk:

  • Vrijdag 29 september 20.00 uur tot maandag 2 oktober 06.00 uur
    Bij Goes (Knooppunt De Poel) en ’s-Gravenpolder is het niet mogelijk om de A58 op of af te rijden, met uitzondering van de afrit Goes uit de richting Bergen op Zoom: deze is wél open.
  • Vrijdag 13 oktober 20.00 uur tot maandag 16 oktober 06.00 uur en vrijdag 20 oktober 20.00 uur tot maandag 23 oktober 06.00 uur.
    Vanuit Goes is het niet mogelijk om de A58 op te rijden.
    Vanuit Bergen op Zoom kunt u de A58 niet af bij ’s-Gravenpolder en Goes.
    Vanuit Middelburg kan er wel gebruik gemaakt worden van de afritten Goes en ‘s-Gravenpolder.De voorbereidingen van de werkzaamheden starten steeds op vrijdag om 19.00 uur. Hier kan het verkeer hinder van ondervinden.

Waarom wordt de weg afgesloten?
Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de aansluiting op de A58, waarbij zo min mogelijk hinder is veroorzaakt. Om de op- en afritten daadwerkelijk aan te sluiten, moet er gewerkt worden op de A58. Tegelijkertijd voert gemeente Goes in opdracht van Rijkswaterstaat groot onderhoud uit. Hinder is dan helaas niet te voorkomen.

Om het verkeer in goede banen te leiden adviseert gemeente Goes verkeersdeelnemers alleen gebruik te maken van de A58 op dit traject indien noodzakelijk. Als u toch de weg op gaat volg dan de aanbevolen omleidingsroutes.

Hoe kan het verkeer toch doorgang vinden?
Tussen Heinkenszand en ’s-Gravenpolder rijdt al het verkeer tijdens de afsluitingen over één weghelft. Hierdoor is in beide richtingen slechts één rijstrook beschikbaar. Daarom geldt een maximumsnelheid van 70 km/h.

Het eerste weekend rijdt het verkeer in beide richtingen over de noordbaan (de baan richting Middelburg). In het tweede en derde weekend rijdt het verkeer over de zuidbaan.

Van welke omleidingsroutes kan gebruik gemaakt worden?
De omleidingsroutes worden langs de weg aangegeven met gele borden. Ook zijn er adviesroutes op de invalswegen in Zuid-Holland en Noord-Brabant richting Zeeland om de hinder op de A58 te kunnen vermijden.

Verkeer vanuit Goes richting Middelburg of Bergen op Zoom
Rijd vanaf de afslag Anthony Fokkerstraat via de N664 naar de aansluiting op de A58 bij Heinkenszand (36).

Verkeer naar Goes vanuit de richting Bergen op Zoom of Middelburg
Volg de A58 tot afslag Heinkenszand (36). Rijd via de N664 naar de Anthony Fokkerstraat.

Printversie van deze paginaPrint